Siden bruger cookies. De bruges til statistik i brug af hjemmesiden samt til at udvikle en bruger venlig side. Du kan læse mere om cookies her

ok

Kattene

Katte er populære kæledyr, alligevel svigtes alt for mange af deres ejere

Når katten midt i sommerferien pludselig føder killinger, så skiller flere katteejere sig af med de små killinger fx ved at dumpe dem i naturen. Det er uansvarligt og utilgiveligt for killingerne kan ikke klare sig selv og mange lider en uvis skæbne. Nogen er heldige at blive fundet i tide af dyrevenlige mennesker som bringer dem til os.

Når man anskaffer sig en kat skal man tage ansvar på samme måde som når man anskaffer sig en hund. Heller ikke alle hundeejere lever op til deres ansvar, men vi ser dog sjældent dumpede hundehvalpe. Det er kattene hver gang, og det er hvert år – og mange gange i løbet af en killingesæson.

Som katteejer skal man sørge for at få sin kat neutraliseret hvis man ikke ønsker killinger. Man skal ikke anskaffe en kat for herefter at lade dens killinger i stikken.

Ikke blot killinger lades i stikken, også mange voksne katte svigtes. Som internat oplever vi,

  • Dumpede katte sat af i skove, vejkanter, på rastepladser og ødebeliggende områder
  • Katteejere som flytter men ”glemmer” at tage deres kat med
  • Killinger i affaldscontainere
  • Katte og killinger i kasser og plasticposer som er tapet til

killing
killing
killing

Når de ”heldige” af de dumpede katte kommer ind på internatet kan vi se, at det er katte, der har boet i familier og har været nogens kæledyr.

”Det er både trist og uforståeligt for os, men vi kæmper videre for dyrenes skyld, og dyrene får en ny chance i nye kærlige familier.”

Vil du støtte dyrene, så læs mere her